Anke Koster - Coaching, Training, Interim en Personal Branding

Hybride & Hosselen: trending in 2015

De hybride ondernemer is in opkomst: zo’n 12% van de ondernemers heeft tegenwoordig naast z’n bedrijf ook een baan (Kamer van Koophandel). Hij komt bovengemiddeld voor in de groot- en detailhandel inclusief webwinkels (16%) en in de ICT (17%).  In de bouw (3%) en de industrie (6%) is de hybride vorm van ondernemerschap minder populair. Met hybride werken wordt hier bedoeld het hebben van een eigen bedrijf naast een baan in loondienst. Ook wordt hier de term hosselen voor gebruikt (bron: A. Bakas)

Een ruime meerderheid (twee derde) van de hybride ondernemers heeft zijn bedrijf overigens in een andere branche dan zijn baan. 

Of het hybride werken versneld is door de huidige arbeidsmarkt die employability enorm stimuleert of ingegeven door het Nieuwe Werken en Social Media is mij niet geheel duidelijk maar dat het hybride werken een hot topic is, is zeker!

Het Hybride werken lijkt dus here to stay,. In de Linkedln trainingen die ik geef spreek ik steeds meer deelnemers die meerdere ambities in hun leven nastreven en zij laten zij zich niet hinderen door het gegeven dat een mens slechts1 ambacht heeft. Mijn advies is ook vaak niet de loondienst direct los te laten voor het najagen van die ene droom, maar deze droom te leven naast het andere werkzame leven en op deze manier al je talenten in te zetten en financieel een mooie basis te hebben voor je ondernemersactiviteiten

Een drietal voorbeelden uit mijn directe omgeving: een jobcoach die ook prachtige jasjes en rokken maakt  (www.jasjesenzo) en daar ook twee Linkedin profielen voor hanteert. Of wat denk je van een senior finance consultant die gemiddeld 1 dag per week tegen betaling de allermooiste en lekkerste taarten maakt. Of die bankier die vier dagen per week innovaties naar binnen haalt bij de bank en zijn overige uren (en dat kunnen er veel zijn) inzet om een prachtige webwinkel te promoten. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Al deze hybride ondernemers halen veel voldoening uit de zelfstandige werkzaamheden naast hun werkzaamheden in loondienst, sterker nog: op deze manier zetten zij al hun talent is!

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat een hybride ondernemer gemiddeld ca. 30 uur per week aan zijn bedrijf en 25 uur aan zijn baan in loondienst. Ongeveer de helft loopt aan tegen het hoge aantal uren dat zij per week aan baan en bedrijf bij elkaar besteden. Tegelijkertijd is het vaak nog niet genoeg, want twee op de vijf hybride ondernemers vinden dat zij te weinig tijd hebben voor dat eigen bedrijf. 

Wat vind een werkgever eigenlijk van het hybride werken? Wat rondvragen levert op dat de meeste werkgevers het prima vinden. Ze geven aan dat de medewerker die hybride werkt zich meer opgeladen en vitaler voelt en geven dus graag ruimte aan deze ondernemersinitiatieven. 

Sterker nog, een goede werkgever stimuleert het waarschijnlijk omdat hij al deze positieve spin-off ziet.

Kortom: het Hybride Werken, Hip & Happening! En zeker here to stay..

Sitemap

  • Temperament Plus
  • Coaching
  • Personal Branding
  • Training
  • Interim

Contact

Temperament Plus - Anke Koster

info @ temperamentplus.nl

06 - 13 56 06 96

 Anke Koster op LinkedIn